Avusturya’da sağlık sistemi çatırdıyor

Avusturya sağlık sisteminde son yıllarda gerileme yaşanıyor. Geçmişte Avrupa’da en iyi sağlık sistemine sahip olan Avusturya’da yanlış politikalar nedeniyle sağlık sisteminde büyük sorunlar yaşanıyor.
 Tarih: 10-08-2023 16:14:25
Avusturya’da sağlık sistemi çatırdıyor

WELG | Avusturya’da sağlık sektöründe son dönemde eğitim ile istihdamda yaşanan gerileme tüm sektörde ciddi sorunlar yaşanmaya neden oluyor. Özelikle aile dekoru başta olmak üzere birçok dalda doktorlar yeni hasta almıyor. Hastanelerde doktor, hemşire ve hasta bakıcı eleman eksikliği yaşanıyor. MR ve CD çekimlerinde aylar sonraya randevu verilmeye başlandı.

Bu konuda bir açıklama yapan Viyana Eyaleti Sağlık Bakanı Peter Hacker, sağlık sistemine dair uyarılarda bulundu. Sistemin zorla ilerlediğini ve ayakta durmakta güçlük çektiğini söyleyen isim, ivedi tedbirler ve çözümler gerektiğini savundu. Hacker, mevcut sorunların yalnızca bir başlangıç olduğunu da vurguladı. Durumun ciddiyetini birçok kesimin kavrayamadığının da altını çizen SPÖ’lü bakan, tüm Federal Hükümet’i eleştirdi ve eğitim ile istihdamda artış gerektiğini, 10 yılda her şeyin daha da kötüleşebileceğini belirtti.

@welgmedya.com

  Bu haber 961 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI