Sağlık Bakanı Anschober: Mutasyonu uğramış virüs hızla yayılıyor!

Anschober, İngiltere'de ortaya çıkan ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında ülkelerin alarma geçmesine neden olan mutasyonu corona virüs hızla yayılıyor dedi.
 Tarih: 16-01-2021 10:35:22   Güncelleme: 16-01-2021 10:39:22
Sağlık Bakanı Anschober: Mutasyonu uğramış virüs hızla yayılıyor!

Avusturya Sağlık Bakanı Anschober corona virüsünün yeni mutasyonu olan B 1.1.7. çeşidinin Avusturya'da yaklaşık 100 kişide tespit edildiğini ve bu kişilerin Avusturya'nın bir çok değişik bölgesinde bulunduğunu açıklayarak, bu virüsün de yayılmakta olduğunu, hükümet olarak yeni önlemleri hazırlayacaklarını açıkladı.

İlk olarak İngiltere’de tespit edilen corona virüsünün mutasyona uğramış yeni varyantının ortaya çıktığı ülkeler arasına Hindistan da katıldı. Daha hızlı yayıldığı bilinen bu yeni varyant 20’yi aşkın ülkede tespit edildi.

İngiltere'nin daha bulaşıcı olan Covid-19'un mutasyonuna ilişkin açıklamasının ardından birçok ülke sınırlarını İngiltere'ye kapatmıştı. İngiltere'ye uçuş yasağı koyan ülkelerden biri de Hindistan olmuştu. Mutasyon virüs alınan önlemlere rağmen ülkeye de sıçradı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkeye İngiltere'den dönen 6 kişide Covid-19'un mutasyona uğramış yeni türü tespit edildiği aktarıldı.

Enfekte olan 6 kişinin yanı sıra temas halinde oldukları yakınlarının da tecrit altında tutulduğunu belirten Bakanlık, mutasyon virüs tehdidine ilişkin artan endişeler nedeniyle İngiltere’den tüm uçuşların ay sonuna kadar askıya alındığını duyurdu.

 

 

  Bu haber 1186 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI