Avusturya; Günlük 12 Saat Çalışma Yasası ilk meyvelerini vermeye başladı, 12 saat çalısmayı kabul etmeyen 56 yaşında aşcı kadının işine son verildi.

Avusturya ve özellikle de Viyana’da binlerce kişinin protesto ettiği haftalık 60 saatlik çalışma yasasını ÖVP-FPÖ hükümeti zorlamsıyle çıkarılmıştı.
 Tarih: 01-11-2018 01:48:46   Güncelleme: 01-11-2018 09:14:46
Avusturya; Günlük 12 Saat Çalışma Yasası ilk meyvelerini vermeye başladı, 12 saat çalısmayı kabul etmeyen 56 yaşında aşcı kadının işine son verildi.

ÖVP-FPÖ hükümeti günlük 12 saat  haftada 60 saatlik çalışma yasası için  zorunlu değil istisnayi esnek,iş kanunu,  iki tarafın anlaşarak çalışma  yasasıdır demesine rağmen, Grazda 56 yasında'ki bir aşcı kadın 12 saat çalışmayı kabul etmediği için işine son verildi.

 

Avusturya’da işçi sendikalarının karşı çıkmasına, ve 80 bin kişinin de Viyana’da yürüyüş yapmasına rağmen hükümetin yasalatırdığı kanundan dolayı uzun çalışmayı kabul etmeyenlerin işine son verilme şikayetleri gelmeye başladı.

 

Avusturya’da esnek çalışma kapsamında, çalışma saatlerinde yapılan değişikliklerin, çalışanlar üzerinde ne gibi etkiler yaratacağı konusunda, Avusturya Sendikalar Konfederasyonu (ÖGB) işçileri yeni iş kanunları konusunda bilgilendirme yapmıştı.

 

 

  Bu haber 1852 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GRAZ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI