Aşağı Avusturya'daki ÖVP-FPÖ ittifakı yüzbinlerin katılımıyla protesto edildi

ÖVP - FPÖ'nün Aşağı Avusturya'da ittifak yapmasından bir gün sonra, Viyana Karlsplatz'ta aşırı sağ partiye karşı yüzbinlerce kişinin katıldığı bir protesto gerçekleştirildi.
 Tarih: 18-03-2023 23:24:06   Güncelleme: 19-03-2023 22:35:06
Aşağı Avusturya'daki ÖVP-FPÖ ittifakı yüzbinlerin katılımıyla protesto edildi

WELG | "insancıl sığınma politikası platformu" tarafından düzenlenen etkinliği örgütleyen Karin Wilflingseder, "Bugün yüksek sesle bağırmak istiyoruz, böylece St. Pölten'de de bizi duyabilirler" dedi. Ayrıca "FPÖ'ye Hayır" diye bağırdı. Sivil toplumun bir yönelim değişikliği için çalışması gerektiğini söyledi.

Açıklamada federal düzeyde de FPÖ'nün hükümet ortağı olmasını engellemek gerekiyor. Bir sonraki seçimlerde FPÖ'nün en çok oy alan parti olma tehdidiyle karşı karşıyayız, dedi. Wilflingseder, "Sanırım hepimiz bu durumdan nefret ediyoruz." FPÖ'de antisemitik komplo teorileri ve anti-demokratik güçlerin bir araya geldiğini söyledi.

"Akdeniz'deki ibiza adası yeniden burada" Volkshilfe direktörü Erich Fenninger de muhtemel sağcı çoğunluğa karşı çıktı. "Akdeniz'deki ibiza adası yeniden burada. Holocaust'u inkar eden, Hitler selamı veren, Nazi şarkıları söyleyen, antisemitik grupları alkışlayan, NS-Liedgut'lu kitapları tanıtan, mülteciler için dikenli teller çekilmesini isteyen, öğrencileri ırkçı bir şekilde aşağılayan bir parti yine hükümette oturuyor."

ÖVP'yü sert şekilde yapılan eleştirilerde, partiyi gereksiz yere FPÖ'ye hükümette yer vermekle suçladı. SPÖ’nün ise iç çatışmalar ile  "kendine zarar verici şekilde" davrandığını ve şu anda Siyal-mavi için "en iyi seçim yardımcısı" olduğunu belirtti.

Polis tarafından yaklaşık 500 kişinin katıldığı bildirilen "Love Music, fight Fascism!" adlı etkinlikte, Viyana Yeşiller Partisi İnsan Hakları Sözcüsü Nikolaus Kunrath, FPÖ Niederösterreich'ü eleştirdi ve Udo Landbauers'in Burschenschaft Germania'daki Şarkı Kitabı Skandalı'nı ve Gottfried Waldhäusl'ün mülteciler konusundaki düşüncelerine ilişkin yaptığı bir TV programında yaptığı söylemleri hatırlattı. Viyana SPÖ Belediye Başkan Yardımcısı Jürgen Czernohorszky, "Niederösterreich FPÖ'nün Hitler selamını uzatmış elini sallayan eyalet başkanı Mikl-Leitner'e karşı Yahudi toplumunun burada olduğunu görüyoruz" dedi.

@welgmedya.com

  Bu haber 801 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI