İsveç’te iki Gazeteciye Suikast Planı Davası Başladı

İsveç’te iki gazeteciye suikast hazırlığı yapmakla suçlanan 48 yaşında Kuzey Direniş Hareketi (NMR) üyesi Nazinin yargılanmasına Sundsvall İlk Mahkemesi’nde başlandı. 48 yaşındaki Nazi, ateşli silahlar kanununa mukavemet, cinayete hazırlık yapmakla suçlanıyor.
 Tarih: 24-08-2018 17:20:08
 İsveç’te iki Gazeteciye Suikast Planı Davası Başladı

Evrensel’den Murat Kuseyri’nin haberine göre, Bu yılın Mayıs ayında polis, İsveç’in kuzeyindeki Norrland bölgesinde bir villaya baskın düzenledi. Villada çok sayıda silah, mühimmat ve silah parçaları, polisin iletişimin dinlenilmesi için kullanılan aletler bulundu.

 

Bilgisayarında da sabotaj ve cinayetlerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler, Sundvall Gazetesinde görev yapan iki gazetecinin resimleri, ev adresleri ve yaşadıkları binaların dışarıdan çekilmiş resimlerine rastlandı.

 

Polis villada ayrıca, özel yapılmış bir çantanın içinde susturucu monte edilmiş bir silah bundu. Çantanın dışına yerleştirilen bir düzenek sayesinde çantanın açılmasına gerek kalmaksızın silah ateşlenebiliyor.

 

Mahkemedeki sorgusunda NMR üyesi olduğunu kabul eden Nazi, cinayete hazırlık yaptığı suçlamalarını reddetti. Silahların kendisine yıllar önce başka bir kişi tarafından tarafından bir çantanın içinde bırakıldığını ve çantanın içindeki silahlardan habersiz olduğunu iddia etti.

 

  Bu haber 2181 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İSVEÇ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI