Avusturya Demokrasi ve şeffaflık endeksinde sınıfta kaldı

Merkezi Almanya'nın başkenti Berlin'deki Bertelsmann Vakfı'nın yeni raporuna göre, Avusturya şeffaflık ve kontrol konusunda sınıfta kaldı.
 Tarih: 28-11-2022 07:59:48   Güncelleme: 28-11-2022 08:17:48
Avusturya Demokrasi ve şeffaflık endeksinde sınıfta kaldı

WELG | Bu yıl yayımlanan yeni Demokrasi Endeksi’ne göre, Avusturya şeffaflık ve kontrol konusunda sınıfta kaldı. Ülkenin, önceki dönemlerine nazaran geride kaldığı belirtilirken, yürütme ve meclisin sınıfta kaldığına değinildi. 2015 yılından bu yana yayımlanan rapor, devletin iş çerçevesini, eksilerini ve artılarını ortaya koyuyor. 100 hususun incelendiği yayının sonucu bir ölçek olarak görülmese de, sorunlu kısımların değerlendirilebilmesi adına önem arz ediyor.

Endeksie göre son 10 yılda demokrasi, hukuk devleti ve demokratik kurumların en çok gerilediği ülke Türkiye oldu. Rapora göre Türkiye’de Milliyetçilik yükseldi, otoriter siyasal İslamcı anlayış güçlendi. Dünyada da otoriter rejimlerin sayısı artışta

Raporda Türkiye, hukuk devleti, demokratik kurumların istikrarı ve devletin temel işlevini yerine getirme kapasitesi bakımından 137 ülke arasında 74'üncü sırada yer aldı. Son 10 yılda toplam -2,85 puanlık kayıpla Türkiye, mercek altına alınan tüm ülkeler arasında siyasi alanda en büyük gerilemenin yaşandığı ülke oldu.

BTI raporuna göre, 2023 yılında cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Türkiye üç temel sorunla karşı karşıya. Raporda bu sorunlar "Otoriterleşmenin konsolidasyonu, ekonomik kırılganlık ve artan oranda ihtilafların hakim olduğu bir dış politika" olarak

@welgmedya.com

  Bu haber 687 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER AVUSTURYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI