Ekim Polat, beyninde tespit edilen tümör ile hapishaneye geri gönderildi

İstanbul’da Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle 2016 yılında tutuklanan ve 24 yıl ceza alan ağır hasta tutuklu Ekim Polat’ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor.
 Tarih: 14-09-2022 12:53:51   Güncelleme: 14-09-2022 13:00:51
Ekim Polat, beyninde tespit edilen tümör ile hapishaneye geri gönderildi

WELG - Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve 24 yıl ceza alan ağır hasta tutuklu Ekim Polat’ın annesi Songül İlker, “Doktor, Akromegali hastası olduğunu ve iç organlarının çok fazla zarar gördüğünü belirtiyor. Beyninde tümör var. 4 ay içerisinde ameliyat olması gerekiyor.

Tutukluluğunun ilk 1,5 yılını Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde geçiren Polat, ilk olarak Bandırma’ya, sonrasında Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’ne ve ardından Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi.

Cezaevine girmeden önce herhangi bir sağlık sorunu olmayan Polat’ın 6 yıllık tutukluluk sürecinde kalp ritim bozukluğu, KOAH, kemik erimesi, tümör, hipertansiyon, görme bozukluğu kanser ve yüksek felç gibi hayati risk taşıyan hastalıkları oluştu. Polat, içeride iki defa kalp krizi geçirdi.

“Doktorlar Akromegali (Büyüme Hormonu Hastalığı) olduğunu, iç organlarına zarar verdiğini söyledi. Ekim’in acilen tedavi edilmesi gerekiyor. Ekim Akromegali hastası ve hastalık bütün organlarına zarar vermiş. Acilen beynindeki tümörün alınması gerekiyor. 4 ay içerisinde ameliyat olması hayati öneme sahip. Yoksa hayatını kaybedebilir. Annesi ve kamuoyu baskısı sonucu Hastaneye götürülüyor çekilen emar sonucu peyinde bir tümör olduğu tespit edilmesine rağmen ameliyat için kendisine gün verilmiyor.

Annesi oğlunun hapishanede de çeşitli baskılara maruz kaldığını söylüyor, hapishane müdürüne hasta koğuşu oluşturması için defalarca dilekçe verdiğini ancak dilekçenin isleme konulmadığını söylüyor.

“Akromegali hastalığı yüzde 90 hipofiz bezinden ve tümörden kaynaklanıyor. Bu tümör görme kaybına, şekere ve bütün organlarına zarar vermiş durumda. Raporlarını başka bir doktora gösterdiğini söyleyen anne, yanlış tedavi uygulandığı belirtiyor. Ekim’den her an olumsuz bir haber gelebilir diye korkuyor. Ekim’i kaybedebiliriz diyor. Cezaevinden yeterince cenaze çıktı, bir cenaze daha çıkmasın. 4 ay içinde cerrahi müdahale gerekiyor. Hastaneye yatırılarak tedavi olması gerekiyor. Her saniye yaşamından gidiyor. Sağlıklı bir şekilde tedavi olabilmesi için Ekim tahliye edilmeli. Geçen her saniyenin hayatı için ne kadar riskli olduğunu kendileri de çok iyi biliyorlar. Yaşam hakkını engellemesinler.”

@welgmedya.com

  Bu haber 889 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: Welg medya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI