ABD'nin en büyük bankasının çöküşünden sonra finans piyasalar tedirgin

İsviçre Merkez Bankası, sarsıntılı Crédit Suisse'e milyarlarca dolarlık bir kredi hattı sağlamak zorunda kaldı. Uluslararası finans kuruluşlarının hisse senetleri düşüyor. Şimdi ise bir sonraki büyük ABD bankası iflasın esiğinde.
 Tarih: 16-03-2023 23:42:09   Güncelleme: 17-03-2023 00:20:09
ABD'nin en büyük bankasının çöküşünden sonra finans piyasalar tedirgin

WELG | Finans sektöründeki dalgalanmalarla birlikte, ABD bölgesel bankası First Republic de sıkıntıya düştü. En büyük Amerikan bankaları, JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi 11 banka, Perşembe günü yaptıkları açıklamada sigortasız toplam 30 milyar dolar (yaklaşık 28 milyar euro) tutarındaki mevduatlara sahip olarak bu kuruma milyarlarca dolarlık destek sağladılar.

US-Medien'e göre destek sağlanması, First Republic'e likidite sağlamak ve ABD finansal sistemine olan güveni vurgulamak için ABD denetim kurumları tarafından koordine edildi. Citigroup'in bir açıklamasında da belirtildiği gibi, adım First Republic'e likidite sağlamak ve ABD finansal sistemine olan güveni vurgulamak için aktarıldı. First Republic, Silicon Valley Bank'ın çöküşü sonrasında borsada baskı altına giren bir dizi bölgesel ABD bankasından sadece bir tanesi. ABD Hazine Bakanı, Bankacılık sistemi istikrarlı kalacak derken ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Silicon Valley Bank'ın (SVB) çöküşü sonrasında borsalardaki endişeler karşısında Amerika'nın bankacılık sisteminin hala istikrarlı ve güvenli olduğunu vurguladı. Yellen, banka müşterilerinin ABD'deki mevduatları hakkında endişelenmemeleri gerektiğini belirterek, "Hükümet, kamuoyu güvenini artırmak için kararlı ve etkili önlemler aldı" dedi. Girişimlerin finansmanına odaklanan Silicon Valley Bank, ABD makamlarının yoğun sermaye çekilmesi sonrasında cuma günü kapatıldı ve devlet kontrolü altına alındı. Bu, borsalarda büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

@welgmedya.com

  Bu haber 620 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI