Mehmet Ali DEMİR

Tetikçi Ali Rıza Özdemir Avrupa Alevi hareketini hedef gösteriyor

Mehmet Ali DEMİR
  17-02-2020 01:25:00

Avrupa ve Türkiye Alevi toplumunda öze dönüş asimilasyona karşı  uyanış başlayıp inanç ve kimlik özgürlüğü talepleri güdeme gelince devlet başta olmak üzere çeşitli güçlerin Alevi toplumuna inancına ve örgütsel kurumlarına müdahaleleri ortaya çıkmaktadır. Bir çok zaman bunları ruhlarını satın aldıkları alevi kimliğine sahip içerden çıkan Hızır paşalar eliyle yapmaktadır.

Bu şahıslardan biride aslen Erzincanlı bir Zaza-Alevi’si olan, ama Türk-İslam faşizminin piyonu olarak çalışan Ali Rıza Özdemir'dir. Bu Hızır paşa zihniyet temsilcisinin birçok cemevlerinde Alevilikle alakasız İslamcı siiacı Alevileri asimile etmek için özel olarak yazdığı kitapları devlet finansıyla ücretsiz dağıtılıyor, hatta gençlere Alevilik kursları adı altında kuran kursları vererek Alevi gençlerini zehirliyor.

Oysa hepimiz biliyoruz'ki sözlü bir geleneğin kutsal taşıyıcıları, bilimi, ışığı, sevgiyi ibadet olarak bilmiş olan Aleviler,her zaman egemen güçler tarafından horlanmış, dışlanmış ötekileştirilmiş, katliam, sürgün, diasporada yaşamaya mahkûm edilmiş, ama yine de incinsen de incitme diyen bir sabır ve olgunlukla inançlarından taviz vermeyerek direnmeyi sürdürmüşlerdir. Aleviler, eline, diline, beline desturuyla yarın yanağından gayri her şeyin ortak olduğunu savunmuş, imc usulü üretimi, dayanışmayı bir öğreti olarak benimsemiş, kadim bir geçmişin mirasçıları olarak iyi ve güzeli yaşamlarına uyarlamayı bilmiş bir insanlardır. Süreç içerisinde gördükleri katliyam ve baskılar sonucu bazı ritüellerinde asimilasyona uğramısada son süreçte öze dönüş için büyük bir aşama elde etmiştir, işte bundan dolayı devletin ve onun tetikcilerinin hedefi haline gelmiştir, onalrın tek amacı var Alevileri asimile etmek sunileştirmek veya siileştirmek. 

İşte buna hizmet edenlerden biri olan bu şahıs hem ulasal kimliğini hemde inançsal kimliğini kaybetmiş, Ali Rıza Özdemir'dir aleviler hakkında Veryansın tv adı altında bir haber sayfasında Avrupa Alevi hareketine saldırıyor, hedef gösteriyor, bakın 16 Şubat 2020 ki yazısında ne diyor.

''Alevi meselesinin uluslararası bir boyut kazanması” ne demek? Bir milli güvenlik sorunu yaratmak demektir. Duyduk duymadık demeyin! Türkiye’nin ve Türk milletinin başına bir çorap daha örülüyor. Türk toplumunu gelen tehlikeye karşı uyarıyorum.'' İşte bu sözler Ali Rıza Özdemir'e ait. Bu sözler bu kişinin gerçek amacının ne olduğunu kimlere hizmet ettiğini gösteriyor.

Avrupa’da Alevilere son süreçte silahlı saldırlar yapılmaya başlandı önce bir Alevi dedesinin evine sonra bir Cemevine saldırı düzenlendi.Diğer yanda Türkiye’de yaşananlar; Aleviliği tanımayan Devletin memur dedeler yetiştirip cebine gri pasaport koyup maaş vererek Avrupaya göndermesi, eli kanlı çete ele başlarının Alevi dergahlarına girmesi, münafıkların Alevi dergahlarında namaz kılması, cemevine cümbüş evi, irfan evleri denilmesi, ‘Alevi imam hatip lisesi’ açma çabaları, Diyanet işleri başkanını kaftanını giyip Cemevlerinde dedelere kuran dağıtması türündeki saldırılar kesinlikle özel savaş tarzında ve kültürel soykırım amaçlıdır.

Aleviler çok ciddi bir tehdit altında olduklarını anlamak durumundadır. Alevileri ‘Müslümanlaştırmak’ isteyen Devlet her türlü yola baş vurmaktadır artık uyanmak zorundayız.

Bakın tetikçi Ali Rıza Özdemir nasıl devam ediyor: Bildiğiniz üzere dinler arası diyalog, bir Papalık projesi olarak ortaya çıktı ve ülkemizde bu projeyi FETÖ sahiplendi. FETÖ ile PKK arasındaki açık kaynaklara düşen ilişkileri dikkate aldığımızda, PKK terör örgütü ile ortak iş tutan kimi sözde “Alevi kurum yöneticileri”nin (?) dinler arası diyalog toplantılarını andıran kurultaylar düzenlemesi sürpriz değil diyor. Bu tetikci FETÖ cü Alevi düsmanı kendi camurunu bu kurumlara atarak devlet nezninde resmen hedef gösteriyor,yani yapılan bu saldırılar örgütlü bir güç tarafından yapılıyor uyanın.

Bu dille bu tetikçi Avrupa’daki AABK çatısı altında olan Alevileri ve kurultaya katılan katılımcıları hedef göstermektedir, yaşamıyla yazdıklarıyla devletin bir tetikçisi olduğundan emin olduğumuz bu sahsa Alevi hareketi özgün Alevi inancı ve birlik beraberliğiyle gereken cevabı verecektir.

 Yeni evlenen bu şahsa ait sosyal medya Facebook hesabına baktığınızda alevilikte yeri olmayan türbanlı eşini göreceksiniz.

 

 

 

  Bu yazı 19285 defa okunmuştur.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

Bu Yazı'ya ilk yorum yapan siz olun.

  FACEBOOK YORUM

Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım