İslamcı Asimilasyoncu Aleviler AKP’nin Trenine Vagonu Olmaya Devam Ediyor
Mehmet Ali DEMİRTürkiye’deki AKP iktidarı, demokrasi rotasından çıkarak Siyasal İslamcılık ile Faşizm karışımı tek adam rejimine dönüşmeye başlarken, bunlara tek karsı çıkan devrimciler ve asimilasyona karşı çıkan Alevilerdir, ama Alevilerin Asimilasyoncu gurubunu kendi yanına çekerek FTÖ döneminde açılan bazı derneklerin adını değiştirerek, Alevileri asimile etmek isteyen AKP ve asimilasyoncular bos durmuyor.
Bu asimilasyoncuların bilmediği bir şey var, AKP gibi İslamcı dikta rejimleri “Siyasal İslamcılığı, bir muhalif ideolojisi olarak kullanır ve bolca hak, hukuk ve demokrasiden bahseder. islam kardeşliği sözünü bolca kulanır ne demişti Erdoğan "Alevilik Sadece Ali'yi sevmekse ben sizden daha çok aleviyim" bu kişilerin İktidar gücü ele geçirince kendinden farklı düşünenlere ne yapacağına dair tek bir düsüncesi vardır. Onlara sadece iki seçenek sunar: Ya biat edip kurtulursunuz ya da itiraz edip düşman, hain, terörist sayılır, bedelini ödersiniz.”
Sadece Türkiye corafyasında değil değil, ahlaktan bilime, hukuktan ekonomiye her alanda büyük bir kriz yaşayan geniş İslam coğrafyasına kurtuluş yolu olarak sunulan reçetelerden biri bu ideoloji. Üstelik ambalajında bol miktarda dini kutsallara yer verildiği için özellikle muhafazakâr dindar kesimlerin ilgisini çekip, gönlünü çelen bir yaklaşımdır ama EN-EL-HAK diyen pirlerin yolunda giden Alevilerin içinde çıkan bir kesim asimilasyoncuların bunların trenine vagon olma sevdasını anlamak kolay olmasa gerek.
Bizler yaşadıklarımızdan hiç ‘mi ders çıkarmadık? Osmanlı döneminde uğradığımız zulüm ve katliamlardan sonra Cumhuriyete sığınan Aleviler Cumhuriyet döneminde, Dersim, Maraş, Çorum, Sivas, Gazi ve Gezide aynı katliamlara maruz kalmıştır baskı altında olan Aleviler arasında tarihsel ''katliamların tekrarlanacağı'' endişesi, devam ederken özünde uzaklaşıp Aleviliği sia ve suni İslam’la yok etmeye Çalışan Cem vakfının basını çektiği bu asimilasyoncular her seferinde Alevileri katledenlere şükran sunmaktan geri kalmamıştır 10 kasımda Mustafa Kemali anarken Dersimi olmamış gibi davranmaya devam ediyorlar.
Avusturya’daki İslamcı Aleviler Anıtkabir’e çelenk koyarken Dersimde katledilen 40 bin Alevinin ahını almıştır. Bunun adı katiline asık olmaktan başka bir şey değildir.
Dersim katliamı M. Kemal’in emriyle yapıldı, 4 Mayıs 1937’de Dersim katliamının emrinin verildiği Bakanlar Kurulu kararının altında M. Kemal’in de imzası var. Katliam başından sonuna kadar dönemin onun emri, gözetimi, bilgisi dahilinde yapılmış. Sabiha Gökçeğin manevî babası M. Kemal Dersim’i bombalamak için izin vermiştir bu gerçeğe siz körde olsanız bu değişmez biz asla unutmayacağız.
.jpg)
.jpg)
YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
FACEBOOK YORUM
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Zor Zamanda Tanır İnsan İnsanı
- Newroz : Kızılbaş Kozmolojisinde Doğanın Uyanışı ve Devrimci Kawa’nın Ontolojik Direnişi
- Gazi: Karanlığın İçinden Yükselen Halkın Direnişi
- Emperyalizmin Kanla Yazılan Tarihi
- Hamaney’in Gölgesinde Büyüyen Korku
- Barış Süreci mi, Rejim Tahkimi mi?
- Onurlu Bir Yaşamın Savunusu - Selçuk Kozağaçlı
- Bir Ülke Karanlığa, Bir Gazeteci Hücreye: Ali Can Uludağ
- Hakikatin Ontolojisi Kurulana Kadar Bu Mücadele Bitmeyecek
- Öcalan’ın Tutumu ve Türkiye’de Yeni Siyasi Denklem
- Devrimci de Olsa, Yol da Olsa Hesap Görülmeden Söz Yarım Kalır
- Akbabalar, Çakallar Ve Dünyanın Leş Sofrası

















