TSK, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" Sloganını Atan 5 Teğmeni İhraç Etti

 Tarih: 31-01-2025 17:49:44
TSK,

WELG | Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 30 Ağustos 2024 Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çatarak "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı atan 5 teğmeni ve 3 disiplin amirini ihraç etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Kara Harp Okulu devre birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 teğmenin TSK’den ihraç edildiği bildirildi.

Bakanlıktan Resmi Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında, TSK’nin disiplin anlayışının korunması gerektiği ve disipline aykırı eylemlere müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı:

“Önceliği müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.”

Açıklamada, TSK Disiplin Kanunu ve Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği çerçevesinde işlem yapıldığı belirtildi.

Ne Olmuştu?

30 Ağustos 2024’te Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde, teğmenler Subaylık Andı'nı okuduktan sonra kılıç çatarak "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı atmıştı. Tören sonrası, Milli Savunma Bakanlığı tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında, alay, tabur ve bölük komutanları dahil olmak üzere 3 disiplin amiri de ihraç edilenler arasında yer aldı.

Bu karar, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, TSK'nin disiplin anlayışını koruma kararlılığının altı çizildi.

@welgmedya.com

  Bu haber 683 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR