TKP Ankara’dan ABD Büyükelçiliği Önünde Protesto: “Dostlarınızla Birlikte Defolun”

 Tarih: 28-09-2025 13:49:51
TKP Ankara’dan ABD Büyükelçiliği Önünde Protesto: “Dostlarınızla Birlikte Defolun”

WELG | Ankara’da Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesini protesto etmek için ABD Büyükelçiliği önünde toplandı. Eylemde “Dostlarınızla birlikte defolun” yazılı pankart açıldı; TKP Ankara İl Başkanı Banu Karahan yaptığı açıklamada iktidarı ve uluslararası ilişkileri sert sözlerle eleştirdi.

Eylem ve sloganlar

TKP Ankara İl Örgütü’nün çağrısıyla toplanan grup, ABD Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı. Eylem sırasında polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Protestocular, Trump–Erdoğan görüşmesini ve görüşmenin arkasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri hedef aldı.

Karahan’dan sert eleştiriler

TKP Ankara İl Başkanı Banu Karahan, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

. “Ülkeyi ABD, İngiltere ve İsrail’le birlikte yeni Osmanlıcı heveslerle bataklığa sürükleyen AKP iktidarı, çıkışı yine ABD’de arıyor.”

. Erdoğan’ın ABD ziyareti ve Trump ile görüşmesinin iktidar tarafından başarı olarak sunulduğunu ancak bunun ülke için ağır bedelleri olacağını savundu.

. ABD ile imzalanan anlaşmaları, “ülkenin kaynaklarının ABD’nin önüne serilmesi” şeklinde nitelendirdi ve uçak ile sıvılaştırılmış doğal gaz anlaşmalarının faturalarının emekçilere yıkılacağını iddia etti.

. AKP’yi Gazze’deki insani duruma ilişkin sorumlulukla da suçladı.

“Bu memleket bizim” vurgusu

Karahan, açıklamasını “Bu memleket bizim. ABD ve işbirlikçileri bu topraklardan defolup gidecek” sözleriyle sonlandırdı ve TKP ile yurtseverlerin, “bu alçaklığa” karşı dik duracağını söyledi.

Protestonun arka planı

Eylem, Erdoğan–Trump görüşmesine yönelik tepkilerin bir parçası olarak düzenlendi. TKP’nin talepleri; ulusal kaynakların dış aktörlere satılmaması, dış politikada bağımsızlık ve iktidarın uluslararası anlaşmalarının kamu çıkarlarına etkilerine karşı duyulan geniş memnuniyetsizliği yansıtıyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 333 defa okunmuştur.   Editör: Haber Merkezi   Kaynak: WELG MEDYA

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım