- Ana Sayfa »
- SON DAKİKA »
Son Dakika | Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’a 3 Yıl 9 Ay Hapis Cezası
Tarih: 11-02-2025 10:39:04WELG | Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, "terör örgütüne yardım etmek" ve "basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme Kararı Açıklandı
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına Zeydan katılmadı. Mahkeme, Zeydan’ın suçlu bulunduğuna hükmederek 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine karar verdi.
Zeydan: "Bu Karar Siyasi Bir Karardır"
Kararın ardından Zeydan, yaptığı açıklamada yargının siyasi iktidarın baskısı altında olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Van halkının iradesine çökülmüştür. Adalet yok, sadece siyasi iktidarın isteklerini yerine getiren bir yargı mekanizması var. Bu ceza, siyasi saiklerle verilmiştir ve bu davanın bir kumpas olduğu teyit edilmiştir."
"Halkın İradesine Sahip Çıkacağız"
Zeydan, bu kararın yalnızca Van halkına değil, tüm seçmenlere yönelik bir müdahale olduğunu belirterek, "Türk halkına sesleniyorum, bugün bizim başımıza gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Bu zulme karşı birlikte mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Siyasi Gerginlik Tırmanıyor
Van Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yargı süreci, seçme ve seçilme hakkına yönelik müdahale tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Halkın tepkisi sürerken, Zeydan ve destekçileri hukuki süreci takip edeceklerini açıkladı.
@welgmedya.com