- Ana Sayfa »
- SON DAKİKA »
Son Dakika: İstanbul Büyükçekmece Açıklarında 4.3 Büyüklüğünde Deprem
Tarih: 25-04-2025 22:01:54WELG | İstanbul'da akşam saatlerinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak duyurdu. Depremin merkez üssü Marmara Denizi'nde, Büyükçekmece açıkları olarak belirlendi.
Merkez Üssü ve Derinlik
AFAD verilerine göre, deprem saat 21.07'de Büyükçekmece sahilinin 19.88 kilometre açığında gerçekleşti ve derinliği 7.01 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 7.4 kilometre olarak açıkladı.
Yurttaşlar Sokağa Çıktı
Esenyurt, Büyükçekmece ve Arnavutköy gibi ilçelerde sarsıntıyı şiddetli şekilde hisseden yurttaşlar, paniğe kapılarak sokaklara çıktı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya ciddi hasar bildirilmedi.
Artçı Sarsıntılar
Depremin ardından Marmara Denizi'nde art arda iki sarsıntı daha meydana geldi. AFAD, saat 21.06'da 3.5, saat 21.07'de ise 3.7 büyüklüğünde iki artçı deprem yaşandığını duyurdu. Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların bir süre daha devam edebileceği uyarısında bulundu.
@welgmedya.com


























