Selahattin Demirtaş, İmamoğlu kararını değerlendirdi

 Tarih: 15-12-2022 10:12:29   Güncelleme: 15-12-2022 10:17:29
 Selahattin Demirtaş, İmamoğlu kararını değerlendirdi
Selahattin Demirtaş, İmamoğlu’na verilen cezaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Demirtaş, “Halkın iradesine bu kaçıncı ‘yargı’ darbesi. Oldu olacak, Ekrem Bey’i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun” dedi.

WELG | HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş “Halkın iradesine bu kaçıncı ‘yargı’ darbesi. Bütün hukuksuzluklar er geç halkın kararına çarpıp döner. Oldu olacak, Ekrem Bey’i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun” diye yazdı.

Pınarhisar cezaevi 

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan; 1999 yılında 4 ay Pınarhisar Cezaevi’nde kalmış, cezaevinden çıkınca AKP’yi kurmuş ve 2002 yılında AKP yüzde 34,6 oy oranıyla tek başına iktidar olmuştu.

HDP’den İmamoğlu kararına tepki: Yenileceksiniz

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İmamoğlu hakkında verilen karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın İmamoğlu hakkındaki karar hukuki değil, siyasidir. Halk iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyım ve yargı darbesiyle, kumpaslarla ortadan kaldırma döneminiz kesinlikle bitecektir. Halkın iradesi karşısında yenileceksiniz” dedi.

@welgmedya.com

 

  Bu haber 1399 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım