Rusya’nın saldırılarını artıracak olay: Ukrayna, Rusya'nın en büyük savaş gemisini vurdu!

 Tarih: 14-04-2022 12:39:08
Rusya’nın saldırılarını artıracak olay: Ukrayna, Rusya'nın en büyük savaş gemisini vurdu!
Berdyansk limanında demirli Rus gemilerini Mart ayında hedef alan Ukrayna ordusu, bu kez Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskva'ya (Moskova) Neptün füzeleri fırlattı. Rusya Savunma Bakanlığı, gemide patlama olduğunu ve mürettebatın tahliye edildiğini kabul eden bir açıklama yaptı.

WELG - Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması dünyanın düzenini bozdu. Birçok ülke Rusya'ya yaptırım uygularken, Rusya karşılıksız kalmadı. Avrupa'ya olan gaz akışını keserek büyük darbe vurdu. Akabinde ABD, Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguladı. Bu karşılıklı yaptırımlar dünya ekonomisini bozdu.

Mart ayının ortalarında Rus donanmasına ilk büyük darbeyi vuran Ukrayna ordusu, Azak Denizi kıyısındaki Berdyansk limanında bir Rus savaş gemisini daha vurdu. İşgalin birinci ayının bittiği gün meydana gelen saldırıda, Berdyansk limanında demirli Rus savaş gemilerindeki devasa patlamalar birçok farklı açıdan kaydedildi ve kaydedilen videolar sosyal medyada paylaşılırken, birçok yorumu beraberinde getirdi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın büyük çıkarma gemisi Orsk'un sulara gömüldüğünü açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada ise batırılan geminin Rusya'nın büyük savaş gemilerinden Saratov olduğu aktarıldı. Orsk patlamalarda ağır hasar alırken, Caesar Kunikov ve Novocherkassk gibi çıkarma gemileri de hasar gördü.

Dünya çapında büyük yankı uyandıran liman saldırısı, uydular tarafından da görüntülendi. Planet Labs, Berdyansk limanındaki Rus savaş gemilerinden gökyüzüne yükselen yoğun dumanın yer aldığı fotoğrafı paylaştı, birkaç gün sonra ise geride kalan gemi kalıntısının fotoğrafını geçti.

Donanma saldırısına ilişkin hiçbir açıklama yapmayan Rusya'nın, gemiden geriye kalanları olduğu gibi bıraktığı göze çarptı. Birkaç ayrı noktadaki devasa deliklerin dikkat çektiği savaş gemisinin vurulduğu, uydu fotoğrafıyla da kanıtlandı.

Mart ayındaki ilk saldırıdan sonra Ukraynalılar bu kez Rusya'nın Karadeniz Filosu'ndaki en büyük gemisi Moskva'yı (Moskova) hedef aldı. Ukrayna ordusu, Karadeniz Filosu'nun kalbi Moskva'nın iki Neptün seyir füzesiyle vurulduğunu duyurdu.

Odessa Valisi Maksim Marchenko, Telegram hesabından 'Moskva isimli gemi Yılan Adası'ndaki askerlerimizin defettiği yere gitti. Neptün roketleri Rus gemisine ağır hasarlar verdi. Yaşasın Ukrayna' şeklinde yazı  yazdı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich ise, 'Yılan Adası'nı kuşatan Moskva isimli 510 mürettebatlı gemi vuruldu' açıklamasında bulundu.

@welgmedya.com

  Bu haber 1643 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım