Rusya, İran ve Çin Ortak Tatbikat Düzenliyor: Deniz Güvenliği için Güç Birliği!
Tarih: 12-03-2024 08:45:53WELG | Rusya'nın Pasifik Filosu'ndan bir füze kruvazörü olan Varyag'ın liderlik edeceği açıklandı. Tatbikatın uygulamalı kısmı, Umman Körfezi ve Umman Denizi sularında gerçekleşecek.
Çin Savunma Bakanlığı da tatbikatın denizcilik işbirliğini güçlendirmeyi ve bölgesel deniz güvenliğini ortaklaşa korumayı amaçladığını açıkladı. Tatbikata Çin'in güdümlü füze destroyerleri Urumçi ve Linyi ile kapsamlı ikmal gemisi Dongpinghu da katılacak.
İran devlet haber ajansı IRNA, tatbikatın amacının bölgede güvenliği sağlamak ve çok taraflı işbirliğini genişletmek olduğunu belirtti. Tatbikata Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Umman, Hindistan ve Güney Afrika'dan donanma temsilcileri de katılacak.
Bu ortak tatbikat, bölgesel deniz güvenliğine yönelik bir işbirliği örneği olarak dikkat çekiyor. Katılımcı ülkelerin bir araya gelerek deniz ekonomisi faaliyetlerinin güvenliğini sağlama ve bölgedeki istikrarı artırma amacı taşıyan bu tatbikat, bölgesel güvenliğin önemli bir unsurunu oluşturuyor.
Yardımcı Kaynak: euronews
@welgmedya.com




























