Rojava Protestosuna Polis Müdahalesi: Milletvekili Celal Fırat Darp Edildi
Tarih: 24-01-2026 19:54:36 Güncelleme: 24-01-2026 20:28:36
WELG | İstanbul – Rojava’ya yönelik HTŞ, DAİŞ ve Türkiye destekli paramiliter grupların saldırılarını protesto eden kitleye polis müdahale etti. Müdahalede çok sayıda kişi gözaltına alınırken, DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat polis tarafından darp edilerek hastaneye kaldırıldı.
Demokratik Kurumlar Platformu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) çağrısıyla İstanbul’un Fatih ilçesinde birçok mahallede gerçekleştirilen protesto eylemleri polis saldırısıyla karşılaştı.
Gözaltılar ve gazeteciye müdahale
Polisin sert müdahalesi sırasında, DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Çınar Altan ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Uğurcan Boztaş başta olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eylemi takip eden gazetecilere yönelik müdahale de dikkat çekti.
Milletvekili hastaneye kaldırıldı
Müdahale sırasında DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, polis tarafından darp edildi. Fırat’ın yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
Tepkiler büyüyor
Rojava’ya yönelik saldırıların protesto edilmesine dönük polis müdahalesi, siyasi çevreler ve demokratik kitle örgütleri tarafından tepkiyle karşılandı. Gözaltılar ve milletvekiline yönelik şiddetin hukuka aykırı olduğu vurgulanırken, sorumlular hakkında işlem yapılması çağrıları yükseldi.
@welgmedya.com




























