Rheinland-Pfalz’da Aşırı Sağcı Konser Polis Tarafından Engellendi

 Tarih: 27-05-2024 23:12:51
Rheinland-Pfalz’da Aşırı Sağcı Konser Polis Tarafından Engellendi
Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaleti'nde, Mosel Nehri kıyısındaki şirin Kröv köyünde, Cumartesi akşamı düzenlenmek istenen aşırı sağcı bir konser, polis tarafından engellendi. Eyalet İçişleri Bakanı Michael Ebling, olayla ilgili yaptığı açıklamada, çoğu Kuzey Ren-Vestfalya'dan gelen bir grubun, aşırı sağcı müziklerin çalınacağı ve anayasa karşıtı sloganların atılacağı bir etkinlik düzenlemeye çalıştığını belirtti.

"Aşırı Sağcıların Rheinland-Pfalz'da Yeri Yok"

 

WELG | Sosyal Demokrat Partili (SPD) İçişleri Bakanı Ebling, eyaletin kamu yayın kuruluşu SWR'ye verdiği demeçte, "Aşırı sağcıların Rheinland-Pfalz'da yeri yoktur" ifadelerini kullandı. Konserin düzenleneceği yönünde alınan ihbar üzerine harekete geçen polis, etkinliğin yapılacağı binaya ekipler sevk etti. Yaklaşık 70 polisin katıldığı baskın sonucunda konser, başlamadan iptal edildi.

Polis 20 Kişiyi Kontrol Etti

Bild gazetesinin haberine göre, polis, konserin düzenlendiği binada 20 civarında kişiyi kontrol etti ve binada arama yaptı. Kimlikleri tespit edilen kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Ancak bazı katılımcılar hakkında, anayasaya aykırı örgütlerin sembollerini kullanmak, halkı kışkırtmak ve Narkotik Yasası'nı ihlal etmek gibi suçlardan çeşitli cezai işlemler başlatıldığı açıklandı.

Sylt Adası'ndaki Irkçı Parti Tartışma Yarattı

Öte yandan, Almanya'nın kuzeyinde zenginlerin tercih ettiği turistik Sylt Adası'ndaki Kampen yerleşiminde çekilen bir video, geçtiğimiz hafta ülkede tartışma yaratmıştı. Videoda, bir grup gencin ırkçı sloganlar atarak İtalyan DJ Gigi D'Agostino'nun "L'amour Toujours" şarkısı eşliğinde dans ettiği görülüyordu. Gençlerin "Yabancılar dışarı" ve "Almanya Almanlarındır" şeklinde sloganlar attığı ve bir kişinin Nazi selamı verip Hitler bıyığı yaptığı görüntüler, internette hızla yayılmış ve büyük tepki toplamıştı.

@welgmedya.com

  Bu haber 812 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım