Marmara Açıklarında Deprem: Farklı Kurumlardan Farklı Açıklamalar
Tarih: 20-07-2024 08:31:33Kandilli Rasathanesi'nin Verileri
Kandilli Rasathanesi'ne göre, Tekirdağ'ın Güzelköy açıklarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, 22:26 saatinde gerçekleşti ve derinliği 4 km olarak belirlendi. Kandilli'nin verilerine göre, deprem Marmara bölgesinin geniş bir alanında hissedildi.
AFAD'ın Verileri
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Balıkesir açıkları olarak açıkladı. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.1, derinliğini ise 7 km olarak ölçtü. AFAD'ın açıklamasına göre, deprem Balıkesir'de de hissedildi.
Depremin Hissedildiği Bölgeler
Marmara açıklarında meydana gelen deprem, Balıkesir, Tekirdağ ve çevre illerde hissedildi. Depremin büyüklüğü ve hissedildiği alanın genişliği nedeniyle, bölgedeki vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşandı. Şu ana kadar can veya mal kaybı bildirilmedi.
Farklılıkların Sebebi
AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin farklı veriler sunması, deprem ölçüm sistemlerindeki farklılıklardan kaynaklanabilir. Her iki kurum da sismik aktiviteleri izlemek için farklı yöntemler ve teknolojiler kullanmaktadır. Bu nedenle, deprem verilerinde bazı farklılıklar olabilmektedir.



































