Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon açıklaması

 Tarih: 04-08-2022 12:16:00   Güncelleme: 04-08-2022 18:45:00
Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun ağustos ayında dün açıklanan temmuz enflasyonunun "bir miktar" altında kalacağını söyledi.

WELG - Nebati dün akşam katıldığı A Para yayınında, "Bugün 2.37, önümüzdeki ay yani bu ağustos enflasyon bir miktar daha düşük olacak" dedi.

Nebati yüksek baz etkisinin devreye gireceği Aralık ayından itibaren enflasyonun düşüşe geçeceğini düşündüğünü ifade etti.

Enflasyon, dün açıklanan verilere göre Temmuz'da geçen yıla göre yüzde 79.6 ile beklentilerin altında artmasına karşılık 24 yılın yeni en yüksek tırmanışını kaydetti. Enflasyon bir önceki aya göre yüzde 2.37 arttı.

Enflasyon geçen yıl Kasım-Aralık ayları itibarıyla hızla yükselişe geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faizlerin indirilmesi talebi doğrultusunda TCMB'nin faiz indirimlerinin ardından TL keskin değer kaybına başlarken enflasyon da bunun kısa bir süre ardından hızla tırmandı.

@welgmedya.com

  Bu haber 987 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welg medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım