Konutlarda Doğalgaza Yüzde 24,6 Zam: Muhalefetten Sert Tepki
Tarih: 02-07-2025 07:50:28WELG | Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 24,6 oranında zam yapıldığını açıkladı. Yapılan zam, 2 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak. Sanayi tarifelerinde ise ortalama artış oranı yüzde 7,86 olarak duyuruldu.
EPDK: “Bütçe Hedefleri Doğrultusunda Değişiklik Yapıldı”
EPDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Doğal gaz toptan satış fiyatlarında bütçe hedefleri doğrultusunda değişikliğe gidilmiştir.
BOTAŞ’ın internet sitesinde ilan ettiği BOTAŞ doğal gaz toptan satış fiyatları ışığında, nihai doğal gaz satış fiyatlarında sanayi tüketicileri için ortalama %7,86, konut tüketicileri için ise ortalama %24,6 oranında artış söz konusudur.
Yeni tarifeler 2 Temmuz 2025 tarihi itibariyle geçerli olacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
CHP'li Emir: “Bulduğu Gazı Kullanmadan Faturasını Halka Kesti”
Zamma ilk tepki CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’den geldi. Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümeti sert sözlerle eleştirdi:
“1 ay önce ‘75 milyar metreküp doğalgaz bulduk’ dediler. Aylardır şişirdikleri doğalgaz faturalarına ‘yüzde 65’ini biz ödedik’ yazdılar.
Yarından itibaren doğalgaza konutlarda yüzde 24,6, sanayide yüzde 7,86 zam var.
Bulduğu gazı kullanmadan faturasını halka kesen iktidarın arsızlık yüzyılı son gaz devam!”
Zam Kış Öncesi Kaygı Yarattı
Konutlara yönelik yapılan yüksek oranlı zam, özellikle dar gelirli vatandaşlar açısından kış aylarına yaklaşırken kaygı verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Sosyal medyada da zam kararı büyük tepki toplarken, hükümetten henüz muhalefetin eleştirilerine yanıt gelmedi.
@welgmedya.com




























