Kavala ve Mücella Yapıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi
Tarih: 05-03-2022 09:51:59
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Gezi Parkı davasında Savcı Edip Şahiner mütalaasını açıkladı. Şahiner, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
WELG - Savcı Edip Şahiner, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Şahiner, Kavala'nın tutukluluğunun da devamını istedi.
Diğer sanıklar Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi hakkında da "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 15 yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
@welgmedya.com






























