İliç'teki Maden Faciasında İşçiler Hala Enkaz Altında!

 Tarih: 15-02-2024 21:04:17   Güncelleme: 15-02-2024 21:12:17
İliç'teki Maden Faciasında İşçiler Hala Enkaz Altında!
İliç'teki maden ocağında yaşanan facia ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili çalışmalar devam ederken çalışmalar konusunda yeterli açıklamalar gelmiyor.

WELG | Arama kurtarma çalışmalarının üçüncü gününde henüz herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir. Çöken siyanürlü pasa dağının altında kalan 9 işçi hala kurtarılmayı beklemektedir.

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç'teki çalışmalar için en az 400 bin kamyona ihtiyaç olduğunu belirtmiştir. Ayrıca bölgede heyelan tehlikesinin devam ettiğini ifade etmiştir.

Bayraktar, işletmenin durdurulmasının gündemde olduğunu söylemiş ve işletmenin yönetiminde zafiyet olduğunu vurgulamıştır. Şirketin temsilcilerinin bölgede bulunmadığına dikkat çekmiştir.

Gözaltına alınanların sayısı 8'e yükselmiştir. Soruşturma kapsamında 1 kişi daha gözaltına alınmıştır.

KESK ve TMMOB heyetleri, maden sahasına girişleri engellendiği için açıklamalarını maden ocağı dışında yapmışlardır. Heyetler, madenin kapatılması gerektiğini ve sorumluların cezalandırılmasını talep etmişlerdir.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şirket ve hükümet arasında bir sorun olduğu gibi bir izlenim verilmeye çalışıldığını belirtmiş ve işçilerin güvenliğinin ihmal edildiğini ifade etmiştir.

Bağımsız Maden-İş Sendikası örgütlenme uzmanı Mert Batur, şirketin faciayı göze alarak çalıştığını iddia etmiş ve işçilerin güvenliği konusunda önemli eksiklikler olduğunu dile getirmiştir.

CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin, hükümetin verilerinin doğruluğu konusunda kuşkular olduğunu ifade etmiş ve çevre kirliliği endişelerini dile getirmiştir.

Yaşanan facianın ardından hala kurtarılmayı bekleyen işçilerin durumu endişe vericidir. Faciada sorumluluğu olanların ve ihmallerin tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin yapılması gerekmektedir. Ayrıca, benzer facia riski taşıyan diğer madenlerin de titizlikle incelenmesi ve gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

@welgmedya.com

  Bu haber 1006 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım