HDP’nin ilk ziyareti Saadet Partisi’ne

 Tarih: 23-12-2021 08:36:07
HDP’nin ilk ziyareti Saadet Partisi’ne
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Saadet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, erken seçim çağrısını yineleyerek, yaşanan krizlere karşı bir çıkışa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

WELG - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Meclis'te "erken seçim önerisi" verilmesi için muhalefet partilerine ziyaret turu başlattı. Bu kapsamda ilk ziyareti Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yapan Eş Başkanlar, Türkiye'nin "erken, acil seçime ihtiyacı olduğunu" dile getirdi.

SP Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyaretin ardından Buldan, Sancar ve Karamollaoğlu ortak açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde muhalefete, "Meclis'e ortak erken seçim teklifi verelim" çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanları, ziyaretlerinin amacının da buna dönük olduğunu vurguladı. Buldan, bu kapsamda ilk ziyareti gerçekleştirdikleri SP'nin yanı sıra CHP, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'ni de ziyaret edeceklerini bildirdi. Ancak daha önceki ziyaret turlarında olduğu gibi İYİ Parti'nin mesafeli olması nedeniyle bu partiden randevu talep edilmedi.

 

 

'Erken seçim önerisini sundular'

Pervin Buldan, Türkiye'nin yönetilemediğini, AKP-MHP ittifakının Türkiye'yi yoksulluğa mahkum ettiğini, bunun çıkış yolunun da erken seçim olacağına inandıklarını belirterek, "Türkiye'nin erken seçime, acil bir seçime ihtiyacı var" dedi.

Karamollaoğlu'na erken seçim talebini içeren öneriyi sunduklarını belirten Buldan, "TBMM'de muhalefet partilerinin ortak bir önergeyle seçim talebinde bulunmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Bunu, eğer diğer siyasi partilerle de ortaklaşırsak, yılbaşından sonra bir seçim önergesiyle Meclis'in gündemine getirmeyi de hedefliyoruz" diye konuştu.

Mithat Sancar da Türkiye'nin ekonomik anlamda zor bir süreçten geçtiğini ve parti olarak da "Çözüm için ne yapılabilir?" arayışında olduklarını vurguladı:

"Muhalefet partilerine burada sorumluluk düştüğünü toplumun geniş bir kesimi görüyor. Öncelikle bu krizin bir siyasi kriz olduğunu düşünüyoruz. Çözümün de öncelikle siyasi olduğunu savunuyoruz. Siyasi çözümün de ilk adımının halkın hakemliğine başvurmak olduğu kanısını taşıyoruz."

 

 

'ÇÖZÜM MECLİSTE'

Bu krizin siyasi bir yönetememe krizi olduğunu düşündüklerini belirten Sancar, “Çözümün de siyasi olduğunu savunuyoruz. Siyasi çözümün de ilk adımı halkın hakemliğine başvurmak. Bunun dışında halkın enkazın altında kalmasını önleyecek ortak çalışmaları nasıl yürütebileceğimizi gündemimize getirdik. Muhalefet partileri bu enkazın altından kalkmanın yollarını  aramalıdır. İktidar ayrıştırma düşmanlaştırma politikaları ile varlığını sürdürme politikalarını koruyor. Biz diyoruz ki; Siyasi çıkışın şartı büyük barış ve toplumsal barıştır.  Toplumsal barış iktidarın dayandığı zeminleri de ortadan kaldıracaktır. Bu krizlerin siyasi çözümlerle çıkma umudunu  da görüşmelerde dile getirdik” diye konuştu.

@welgmedya.com

  Bu haber 1162 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welg medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım