Steiermark eyalet hükümeti dijital Aşılama platformu kurdu

Steiermark eyaleti hükümeti 25 Mart Perşembe günü yapılan toplantıda bir dijital aşı platform kurma karar verdi. Bu platformun yardımıyla Steiermark'da Corona aşısını yapmak isteyenlere güvenli bir şekilde ulaşılacak.
 Tarih: 25-03-2021 14:29:28   Güncelleme: 25-03-2021 14:50:28
Steiermark eyalet hükümeti dijital Aşılama platformu kurdu

Eyalet Sağlık Konseyi Üyesi Juliane Bogner-Strauss'un talebi üzerine, Steiermark Eyalet Hükümeti 25 Mart'taki toplantısında bir aşı platformu uygulamaya karar verdi. Bu platformun yardımıyla, Steiermark'da aşının randevuları ve yapılmasını organize edecek ve denetleyecek.

Uygulama, mutabık kalınan aşı randevularının genellikle kısa sürede iptal edildiğini ve bunun sonucunda planlanan aşı gereksiniminin karşılanmadığını görülmektedir denildi.

Kurulan bu platformla diğer aşılama merkezleri bu listeye platform üzerinden erişebilir. Gerekirse kalan aşı miktarları rezerve edilebilir ve aşı olmak isteyen kişilere verilebilir.

"Erişim anahtarı- aşı uygulamasında da. Yeni platformla birlikte tüm aşı merkezleri ve doktorlar dijital olarak ağa bağlanacak. Vali Hermann Schützenhöfer, kullanılmayan aşı dozları şeffaf bir şekilde kaydediliyor ve böylece ihtiyaç duyulduğu yerde hızlı ve kolay bir şekilde aşılanabiliyor ”dedi.

“Bilimsel Önleyici Tıp Akademisi ile birlikte, sipariş edilen tüm aşı dozlarının Styrialılara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayan dijital bir platform oluşturmayı başardık. Platform, teneke kutu dağıtımının lojistiğine önemli bir katkı sağlıyor ve aşılama merkezlerine ve aşı yapanlara doğrudan destek sağlıyor, "diye vurguluyor Sağlık Bakanı Juliane Bogner-Strauss.

Welg Graz

 

  Bu haber 930 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: Welg medya haber
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GRAZ Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI