Erdinç Özdil | DSP’li isimlerin AK Parti’den aday gösterilmesine itiraz etti

 Tarih: 11-04-2023 07:39:07
Erdinç Özdil | DSP’li isimlerin AK Parti’den aday gösterilmesine itiraz etti
DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve 2 parti yöneticisinin AK Parti listesinden milletvekili adaylığına Milletvekili Seçim Kanunu gereği Parti Meclisi’nden karar alınmadığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz etti.

 WELG | Özdil, YSK'den 3 ismin milletvekili adaylıklarının düşürülmesini talep etti.

AK Parti ile DSP arasında yapılan ittifak sonucu DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, AKP sıralarından milletvekili adayı gösterildi.

DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil, parti kurullarında gerekli kararlar alınmadığı gerekçesiyle 3 ismin milletvekili adaylığının düşürülmesi için YSK’ye başvurdu.

Özdil’in itiraz başvurusunda özetle şu ifadeler yer aldı:

“2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu'nun 16. Maddesi hükmü gereği partilerinden istifa etmeyen ve partinin yetkili organı olan Parti Meclisinden başkaca bir partiden aday olabilmeleri için muvafakat almayan Mehmet Önder Aksakal, Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal hakkında milletvekili adaylıklarının düşürülmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun toplanarak karar vermesi hususunu bilgilerinize arz ederim.”

@welgmedya.com

  Bu haber 1271 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım