Demirtaş'tan Kobani Davası'nda Tek Cümlelik Savunma: "Herhangi bir söz talebim yok, bütün arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum"
Tarih: 17-04-2024 13:26:16WELG | Demirtaş, duruşmada SEGBİS aracılığıyla katılarak, "Herhangi bir söz talebim yok, bütün arkadaşlarımın özgürlüğünü talep ediyorum" dedi. Bu ifade, davaya katılanların ve kamuoyunun dikkatini çekti ve tartışmalara neden oldu.
Davada, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişinin yargılandığı belirtildi. Mahkeme, Sincan 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.
Duruşmayı, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, DEM Parti milletvekilleri ile DEM Parti Hukuk Komisyonu üyesi avukatlarının yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili (TİP) Ahmet Şık, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile birçok kişi takip ediyor.
Bu duruşma, Türkiye'nin siyasi atmosferinde önemli bir yer tutarken, Demirtaş'ın kısa ama etkileyici savunması da davanın gündemini belirleyen unsurlardan biri oldu.
@welgmedya.com

































