DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek: "Kürtçe Konuştuğu İçin Katledilen Hakim Lokman'ın Katilleri Neden Serbest?"

 Tarih: 02-09-2024 11:37:39
DEM Parti Milletvekili Cengiz Çiçek:
WELG | Son dönemde Kürtçe diline ve Kürt kültürüne yönelik saldırılar giderek artarken, İstanbul’un Aksaray semtinde yaşanan son olay, ırkçı şiddetin geldiği boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı olan Hakim Lokman, Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle 10-12 kişilik bir grubun saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

"Kürtçe Konuştuğu İçin Kalbine Bıçak Sapladılar"

Olayın tanıkları arasında yer alan Lokman’ın kuzeni Ekrem Nesrullah, basına yaptığı açıklamada, saldırının Kürtçe konuşma nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Nesrullah, "Hakim, gece saatlerinde bir kafeteryada yemek yerken telefonla kuzeniyle Kürtçe konuşuyordu. Saldırganlar, Kürt olduğunu anladıktan sonra bıçakla kalbine sapladılar. Hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetti" dedi. Nesrullah ayrıca, saldırganların gözaltına alınmamasına da tepki gösterdi.

"Hükümet Bu Irkçı Şiddete Karşı Ne Yapacak?"

DEM Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, bu vahim olayın ardından hükümete sert eleştirilerde bulundu. Çiçek, mecliste verdiği soru önergesinde, “Kürtçe konuştuğu için ırkçı saiklerle katledilen Hakim Lokman’ın katilleri yakalanmış mıdır? Yakalanmadıysa bunun gerekçesi nedir?” diye sordu. Ayrıca, Kürt kültürüne ve diline yönelik artan saldırılar konusunda hükümetin tutumunu sorguladı.

"Cezasız Kalan Irkçı Saldırılar Teşvik Edici mi?"

Cengiz Çiçek, Kürt kimliğine, diline ve kültürüne yönelik saldırıların cezasız kalmasının bu tür ırkçı saldırıları teşvik ettiğine dair eleştirilerin de altını çizdi. Hükümetin Kürt sorununa yönelik çözüm iradesi göstermediğini, aksine bu sorunu derinleştiren bir politika izlediğini belirten Çiçek, bu durumun toplumsal barışa ciddi zararlar verdiğini ifade etti.

DEM Parti milletvekili Cengiz Çiçek, hükümetin bu olay karşısında nasıl bir tavır sergileyeceğini ve ırkçı şiddete karşı hangi adımları atacağını kamuoyunun yakından takip ettiğini vurguladı.

@welgmedya.com

  Bu haber 926 defa okunmuştur.   Editör: welgmedya   Kaynak: Haber Merkezi

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım