DEM Parti Birecik İlçe Binasına Silahlı Saldırı
Tarih: 08-05-2024 10:37:59WELG | Meydan Mahallesi'ndeki Abdulkadir Erdil Caddesi üzerinde bulunan ilçe binası, saat 03.30 sularında silahlı kişiler tarafından hedef alındı. Saldırıda, binanın camlarına tam 14 mermi isabet etti.
Saldırganların kimliği henüz belirlenemediği için polis, olay yerine gelerek detaylı incelemelerde bulundu ve önlem aldı.
Geçtiğimiz günlerde DEM Parti’den belediye başkanı seçilen Mehmet Begit'in istifasıyla gündeme gelen olaylar zinciri, bu saldırıyla daha da karmaşık bir hal aldı. Begit, dışarıdan müdahaleler olduğunu iddia ederek partisinden istifa etmişti. Ancak, istifanın ardından ortaya çıkan somut deliller olmaması ve DEM Partili meclis üyelerinin açıklamaları, olayın arka planını daha da karmaşık hale getirdi.
DEM Parti Birecik ilçe örgütü, saldırı hakkında resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Parti binamıza silahlı saldırı gerçekleşti. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından gerçekleşen saldırı sonucunda binamızda maddi hasar oluştu." ifadelerine yer verdi.
Birecik ilçesinde yaşanan bu üzücü olay, siyasi gerilimin arttığı bir dönemde gelmesiyle daha da dikkat çekiyor. Saldırının ardındaki gerçeklerin aydınlatılması için polis soruşturmasının devam ettiği bildirildi.
@welgmedya.com
































