Davutoğlu: Peker'in iddiaları hakkında Savcılık derhal harekete geçmeli dedi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Sedat Peker'in yolsuzluk iddialarıyla ilgili yaptığı paylaşımda "İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcılık harekete geçmeli" dedi.
 Tarih: 28-08-2022 09:20:49
Davutoğlu: Peker'in iddiaları hakkında Savcılık derhal harekete geçmeli dedi

WELG - Sedat Peker'in son iddialarıyla ilgili Twitter'dan paylaşım yapan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "TBMM açılır açılmaz acil gündemle toplanarak siyasi ahlak, şeffaflık ve imar yasaları çıkarılmalı; ihale yasası yeniden düzenlenmelidir" dedi.

Davutoğlu, iddiların yaşandığı süreç içerisinde görev yapmış cumhurbaşkanları, başbakanlar, ekonomi ile ilgili bakanlar ve birinci, ikinci derece yakınlarının mal varlıklarını açıklama çağrısında bulundu.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Yeter artık! Savcılar NEREDE? Gün arınma zamanı. Son iddialar yolsuzluğun kişisel ve tekil bir nitelikten çıkarak sistemi tümüyle kuşattığını göstermektedir. İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli, savcılık harekete geçmeli.

15 Şubat 2021’de açıkladığımız Temiz Siyaset Belgesi ile bu sistemik çürümeye karşı adımları kamuoyu ile paylaşmıştık. Acilen yapılması gerekenler konusunda bir kez daha çağrıda bulunuyorum.

1. İddialarla ilgili derhal en kapsamlı hukuki süreç başlatılmalıdır.

2. TBMM açılır açılmaz acil gündemle toplanarak siyasi ahlak, şeffaflık ve imar yasaları çıkarılmalı; ihale yasası yeniden düzenlenmelidir.

3. TBMM’nde ilgili konularda araştırma ve soruşturma komisyonları kurularak kamuoyu en şeffaf şekilde bilgilendirilmediler.

@welgmedya.com

  Bu haber 2083 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: Welg medya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI