Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Lübnan’daki Olaylar İçin Acil Toplanıyor

 Tarih: 19-09-2024 09:13:34   Güncelleme: 19-09-2024 09:15:34
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Lübnan’daki Olaylar İçin Acil Toplanıyor
WELG | Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Lübnan’da yaşanan çağrı cihazlarının patlatılması ve ardından artan gerilimle ilgili olarak cuma günü acil bir oturum düzenleyecek. BMGK dönem başkanı Slovenya, Cezayir’in acil toplantı talebini kabul ettiğini ve oturumun TSİ 22.00’de (yerel saatle 15.00) gerçekleştirileceğini duyurdu.

BM Genel Sekreteri Guterres: "Durum Çok Hızlı Yayılma Riski Taşıyor"

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan’daki son gelişmelerin ciddiyetini vurgulayarak, olayların çok hızlı bir şekilde yayılma riski taşıdığını ifade etti. Geleceğin Zirvesi ve BM Genel Kurul haftası öncesinde New York’ta gazetecilere açıklama yapan Guterres, çağrı cihazlarının patlatılması olayının endişe verici olduğunu ve bu krizin büyümesini engellemek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Lübnan'da yaşanan gelişmelerin, bölgedeki hassas dengeleri daha da bozabileceği endişesiyle, uluslararası toplum dikkatini bu bölgeye yoğunlaştırmış durumda. BMGK’nın bu acil toplantısında Lübnan’daki durumun ele alınması ve gerilimin azaltılmasına yönelik diplomatik adımların tartışılması bekleniyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 495 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım