Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, tek evladım ölüyor ses verin

Avukat Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, BBC Türkçe'ye konuştu ve Ebru Timtik'in ölüm haberini duyduktan sonra oğlunun sağlık durumunun hızla kötüye gitmeye başladığını söyledi.
 Tarih: 31-08-2020 23:31:08
Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, tek evladım ölüyor ses verin

"Canım avukatım, ablam, arkadaşım, adalet yoldaşım, adalet isteyen, halkını savunan bir avukatı göz göre göre öldürdüler ama hak savaşçısı, yürek savaşıcısı olarak yüreklerde, beyinlerde doğuyorsun. Var mı dünyada bir örneği, adalet için, avukatlık için ömrünü veren bir avukat… Şimdi senin öfkenle çok daha güçlü direnceğiz, ve senin için alacağız hakkımızı, alacağız."

Bu cümleler, ölüm orucunda olan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin Ankara Barosu'na kayıtlı avukatlarından Aytaç Ünsal'ın, 'adil yargılanma talebiyle' birlikte başladıkları ölüm orucunda hayatını kaybeden ofis arkadaşı avukat Ebru Timtik'in ardından yazdığı mesajdan bir bölüm.

42 yaşındaki Ebru Timtik, ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybetmişti. Aytaç Ünsal ise 210 gündür ölüm orucunu sürdürüyor.

Avukat Aytaç Ünsal'ın babası Nihat Ünsal, BBC Türkçe'ye konuştu ve Ebru Timtik'in ölüm haberini duyduktan sonra oğlunun sağlık durumunun hızla kötüye gitmeye başladığını söyledi:

"Ebru'nun ölüm onu çok üzdü, ablası gibi seviyordu. Ebru da onu küçük kardeşi gibi görür, severdi. Ölmeden önce de 'Aytaç'ı yaşatın' demiş ama Ebru öldü, Aytaç'ı da duymazdan görmezden geliyorlar."

BBC Türkçe

  Bu haber 18993 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNCEL Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI