Avusturya İslam Alevi Teşkilatı yine ihaneti seçti
Tarih: 22-12-2022 12:52:21 Güncelleme: 22-12-2022 13:26:21WELG | Türkiye ve Avrupa’da Alevi federasyon ve konfederasyonların bir araya gelerek Demokratik ve Laik bir Türkiye için 25 Aralık 2022 tarihinde İstanbul/Yenikapı'da bir araya geliyor adı altında yapılacak etkinliğin duyurusu haftalar önce yapmıştı.
Torba Yasası ve Kanun Hükmünde Kararname yani Alevilere atanan kayyuma itiraz etmek ve cumhuriyetin ikinci yüzyılında taleplerini, yeni yazılacak anayasaya önerilerini, itirazlarını dile getirmek amacıyla Türkiye'nin her bölgesinden İstanbul'a geldiği gün, "Şahkulu Dergahı Yöneticileri ve Hızır Avusturya" başka bir gün yokmuş gibi aynı gün etkinlik koymaları, ihanetin ve işbirliğin ve de siyasal İslam’a teslim olduklarının belgesidir.
Yıllardır Alevileri devletle işbirliği yaparak asimilasyon çalışlarını yapan bunun için her türlü ihanetten kaçınmayan İslam Alevi teşkilatının kimler olduğu kime hizmet ettiği daha net ortaya çıkmıştır.
AKP ve Erdoğan'a teslim olanlar tarih karşısında hak ettiklerini fazlasıyla alacaklardır. Herkesin bu ihanet ve iş birliğini görmesini ve ona göre tutum belirlemesini gerekmektedir.
Avrupa’nın ilk resmi cemevi binası olan St. Pölten Cemevi "bahçesinde Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan ve Yunus Emre’nin heykelleri bulunduğu" St. Cemevini İslam Alevi teşkilatının hem dedesi hem de başkanı olan Mehmet Mercan ve yönetiminin ihaneti sayesinde mahkemece ihale yoluyla satılmıştı. Cemevini kurtarmak için toplanan 400 bin euro ve ayrıca 2 yıllık üye aidatları ve dünyanın çeşitli yerlerinde toplanan yardımlar konusunda da bazı şaibelerin olduğu dedikodusu var. Bunun için Viyana Eyalet başkanına sorduğumuz sorulara ise şimdiye kadar bir cevap alamadık.
@welg medya.com
































