Astrolog Hilal Saraç, Erdoğan ve Bahçeli’ye Hakaret İddiasıyla Tutuklandı
Tarih: 09-02-2025 10:53:25 Güncelleme: 09-02-2025 10:56:25WELG | Astrolog Hilal Saraç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sosyal medya paylaşımlarında hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasına göre, Saraç hakkında “Cumhurbaşkanı’na ve kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan astrolog, akşam saatlerinde çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Saraç’ın X (Twitter) hesabındaki paylaşımları nedeniyle yargılandığı belirtilirken, avukatları soruşturmanın ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini savundu.
Basın ve insan hakları örgütleri, bu tür tutuklamaların ifade özgürlüğü ve demokratik haklar açısından endişe verici olduğunu belirterek sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.(BirGün)
Gelişmeleri takip ediyoruz.
@welgmedya.com

































