Asgari Ücret Tespit Komisyonu Türkiye'de 2024 Asgari Ücreti İçin 2. Kez Toplanıyor
Tarih: 18-12-2023 09:12:26WELG | Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığını yaptığı komisyon, ilk toplantısını 11 Aralık'ta gerçekleştirmişti. İşveren kesimi dengeli, işçi kesimi ise insan onuruna yakışır bir asgari ücret istiyor.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) işveren tarafını, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için TÜRK-İŞ ise işçi tarafını temsil ediyor. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç işveren heyetinin başkanlığını, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ise işçi heyetinin başkanlığını yürütüyor.
Bu yılki toplantılarda dikkat çeken noktalardan biri, TÜRK-İŞ heyetinde daha önceki yıllardan farklı olarak 5 kişiden oluşan 4 işçi temsilcisine sahip olması. Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve karayollarında taşeron olarak çalışan işçi, yeni asgari ücret belirleme sürecinde katkı sunuyor.
Komisyon, işçi sendikaları, işveren sendikaları ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik bir ekip tarafından, dört kez bir araya gelerek önümüzdeki yıl uygulanacak asgari ücreti belirleyecek.
@welgmedya.com
































