Anders Behring Breivik’ten mahkemede Nazi selamı
Tarih: 18-01-2022 21:57:08 Güncelleme: 18-01-2022 22:03:08
Anders Behring Breivik, bugün çıkarıldığı ve şartlı tahliye talebinde bulunduğu mahkemede yargıçlara Nazi selamı vererek ırkçı söylemlerde bulundu.
WELG - Norveç’in başkenti Oslo ve Utoya Adası’nda 22 Temmuz 2011’de gerçekleştirdiği katliamlarda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik bugün mahkeme karşısına çıktı.
Şartlı tahliye talebinde bulunabilmek için en az 10 yıl cezaevinde kalması gereken Breivik, sürenin dolmasının ardından ilk başvurusunu gerçekleştirdi.
Aşırı sağcı Breivik, mahkemede 3 yargıca Nazi selamı vererek ırkçı söylemlerde bulundu. Yakasına tutturduğu, “Beyaz milletlerimize karşı soykırımınızı durdurun” yazısıyla duruşma salonuna giren Breivik, Baş Yargıç Dag Bjorvik’in isteği üzerine çantasında da aynı yazının bulunduğu kağıtları kaldırdı.
.jpg)
@welgmedya.com

































