Almanya'nın Güneyinde Sel Felaketi: Ölü Sayısı 4'e Yükseldi, Barajlar Tehlikede

 Tarih: 04-06-2024 08:30:15
Almanya'nın Güneyinde Sel Felaketi: Ölü Sayısı 4'e Yükseldi, Barajlar Tehlikede
ALMANYA - Almanya'nın güneyinde aşırı yağışların yol açtığı su baskınları yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sel felaketi nedeniyle dört kişi hayatını kaybetti, barajlar ise tehlikede.

WELG | Aalen polis teşkilatı sözcüsü, Baden-Württemberg eyaletindeki Schorndorf kentinde sular altında kalan bir evde bir erkek ve bir kadının cesetlerine ulaşıldığını açıkladı. Komşu eyalet olan Bavyera'da ise daha önce bir kadın ve bir itfaiyeci boğularak ölmüştü. Yukarı Bavyera'nın kuzeyindeki Amper nehrinde meydana gelen baraj patlaması nedeniyle çok sayıda kişi evlerinden tahliye edildi.

Baraj Patlama Riski ve Önlemler

Schwaben bölgesinde bulunan Asbach-Bäumenheim kasabasında yağışlar nedeniyle aşırı dolan bir baraj patlama riski taşıyor. Barajın patlaması halinde Hamlar bölgesinin tamamen sular altında kalacağı belirtiliyor. Bölge kaymakamlığı halka bulundukları alanları terk etmeleri çağrısında bulundu. Bölgenin kuzeyinde ise su tedarikinin güçlükle sağlandığı ve içme suyu kuyularının olumsuz etkilendiği bildirildi. Bölge sakinlerine içme sularını kaynatmaları tavsiye edildi.

Enerji Santrallerinde ve Diğer Bölgelerde Alınan Önlemler

Enerji şirketi Uniper, Ingolstadt yakınlarındaki Irsching elektrik santralini sel nedeniyle emniyete aldı. Tuna Nehri'nin taşması nedeniyle Aşağı Bavyera'daki Deggendorf kasabası yakınlarında bir gezi teknesinde mahsur kalan ABD, Büyük Britanya ve Avustralyalı turistler de tahliye edildi.

Demiryolu ve Deniz Taşımacılığı Etkileniyor

Alman demiryolları işletmesi Deutsche Bahn, Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletlerindeki su baskınları nedeniyle Almanya'nın güneyine seyahat edilmemesi uyarısında bulundu. Stuttgart, Würzburg ve Nürnberg'den Münih'e tren seferleri yapılamıyor. Ren Nehri'nin güney bölgelerinde deniz taşımacılığı da askıya alındı.

Başbakandan Destek Sözü

Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan Başbakan Olaf Scholz, sel nedeniyle mağduriyet yaşayanlara destek sözü verdi. Bavyera Eyaleti Başbakanı Söder de selden etkilenen vatandaşlara "hızlı ve bürokratik olmayan yardım" sözü verdi. Bölgede yaklaşık 20 bin kurtarma elemanının görev yaptığını söyleyen Söder, 3 binden fazla insanın güvenli alanlara tahliye edildiğini ve bu sayının giderek arttığını kaydetti.

Bu felaket, Almanya'nın güneyinde büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açtı. Yetkililer, halkın güvenliği için gerekli tüm önlemleri almaya devam ederken, selin etkilediği bölgelerde yaşamın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

@welgmedya.com

  Bu haber 895 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım