Almanya'da Her Yedi Çocuktan Biri Yoksulluk Riskiyle Karşı Karşıya

 Tarih: 02-07-2024 08:39:40   Güncelleme: 02-07-2024 08:49:40
 Almanya'da Her Yedi Çocuktan Biri Yoksulluk Riskiyle Karşı Karşıya
WELG / BERLİN - Almanya'da her yedi çocuktan biri yoksulluk tehdidi ile karşı karşıya bulunuyor. Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı verilere göre, 2023 yılında ülkede yaklaşık 2 milyon 100 bin çocuk ve genç yoksulluk riski altındaydı. Bu durum, 18 yaş altındakilerin yüzde 14'ünün yoksulluk tehdidi altında olduğunu gösteriyor. 2022 yılında ise bu oran yüzde 15 olarak kaydedilmişti.

Eğitim Düzeyi ve Yoksulluk Riski

WELG | Federal İstatistik Dairesi, eğitim düzeyi düşük olan ebeveynlerin çocukları arasında yoksulluk riskinin daha yüksek olduğunu belirtti. Eğitim düzeyi düşük ve mesleki eğitimi olmayan ebeveynlerin çocuklarının yüzde 38,6'sı yoksulluk tehdidi altındayken, eğitim düzeyi orta derecede olan ebeveynlerin çocuklarının yüzde 14,3'ü yoksulluktan etkileniyor. Üniversite eğitimi veya ustalık unvanı olan ebeveynlerin çocuklarının ise sadece yüzde 5,8'i yoksulluk tehdidi altında bulunuyor.

Sosyal Dışlanma Tehdidi

2023 yılında Almanya'da 18 yaş altındakilerin yaklaşık yüzde 23,9'u yoksulluk riskinin yanı sıra sosyal dışlanma tehdidi ile de karşı karşıya kaldı. Almanya, bu oranla yüzde 24,8 olan Avrupa Birliği (AB) ortalamasının altında bulunuyor. Ancak, yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altındaki çocuk ve gençlerin oranı, AB ülkelerinin yarısından fazlasında Almanya'dakinden daha düşük.

AB Genelinde Durum

AB çapında, geçen yıl 19,9 milyon çocuk ve genç yoksulluk riski altında bulunuyordu. Çocuk ve gençlerin yoksulluk riski altında bulunma oranının en düşük olduğu ülke yüzde 10,7 ile Slovenya. İkinci sırada yüzde 13,8 ile Finlandiya ve üçüncü sırada ise yüzde 14,3 ile Hollanda bulunuyor. Bu oranın en yüksek olduğu ülkeler ise yüzde 39 ile Romanya, yüzde 34,5 ile İspanya ve yüzde 33,9 ile Bulgaristan.

Yoksullukla Mücadele

Uzmanlar, çocuk ve gençlerin yoksulluk riskini azaltmak için eğitim ve sosyal destek politikalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle eğitim düzeyi düşük aileler için destek programlarının artırılması, çocukların yoksulluk döngüsünden çıkmasına yardımcı olabilir.

Kaynak:DW Türkçe

@welgmedya

  Bu haber 830 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım