Almanya’da 129b’den Yargılanan Türkiyeli devrimciler için Viyana’da eylem

 Tarih: 15-06-2023 09:08:00
Almanya’da 129b’den Yargılanan Türkiyeli devrimciler için Viyana’da eylem
Almanya’da 14 Haziran sabahı, Grup Yorum emekçisi İhsan Cibelik, devrimci gazeteci Özgül Emre ve antifaşist Serkan Küpeli'nin Düsseldorf'ta başlayan davası nedeniyle, Avusturya'daki Almanya Büyükelçiliği önünde bir dayanışma eylemi düzenlendi.

WELG | Siyasi Tutsaklara Özgürlük Komitesi adına gerçekleştirilen gösteride, yargılanan 3 antifaşistin kim olduğunu ve neden yargılandığı konusunda bir açıklama yapıldı.

Açıklamada anti-demokratik 129b yasasın karşı Almanya’da 80 güne aşkındır açlık grevi sürdürüldüğü belirtildi. 

Komünist Sendikalar İnisiyatifi (KOM’intern) temsilcisi, konuşmasında Düsseldorf'ta yargılanan 3 Türkiyeli devrimcilerle ve antifaşist mücadeleleriyle daima dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Alman yetkililerinin anti-faşistlere yönelik saldırıları ve çifte standardı kınanırken, 129b'ye karşı açlık grevine başından beri destek veren ve Leipzig'deki toplanma özgürlüğü mitingi sırasında keyfi olarak gözaltına alınan antifaşist Tim Hilgendorf için de özgürlük talep edildi.

Eylem esnasında atılan sloganlarda İhsan, Özgül ve Serkan'a ve tüm anti-faşist devrimci tutsaklara özgürlük talep edildi.

@welgmedya.com

 

  Bu haber 1410 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım