Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat: Elektrik faturası Ödemeyeceğiz
Tarih: 07-02-2022 19:51:25WELG - Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Garip Dede Cemevi'nin Dedesi Celal Fırat, Twitter hesabından elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamada bulunan Dede Celal Fırat, '"Eşit yurttaşlık istiyoruz; buyrun gelin elektriğimizi kesin" dedi.
Fırat, “Cemevlerimiz ticarethane değil, ibadethanemizdir" ifadesini kullandı.
İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Cemevi'ne 30 bin 60 TL elektrik ve 11 bin 847 TL doğalgaz faturası gelmişti. CK Boğaziçi Elektrik tarafından düzenlenen elektrik faturasının 'tüketici grubu/sınıfı' kategorisinde 'ticarethane tarifesi' yazması tartışmalara neden olmuştu.
Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat, cemevlerinin 'ticarethane' sayılarak dergahlarına gönderilen 30 bin liralık elektrik faturasına tepki göstermişti.
Fırat, "Türkiye'de gerçekten Alevilere yapılan bu muameleyi bir zül olarak görüyoruz. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bu ülkedeki eşit yurttaşlık felsefesindeki herkesin buna tepki koyması lazım. Esasında bizim meselemiz bir fatura meselesi değil, bu bir hak arayışı meselesi. Devlet her anlamda bizi eşit yurttaş olarak görmüyor" ifadelerini kullanmıştı.
@welgmedya.com




























