Ahmet Türk: "AK Parti ile Görüşmeler Yapılıyor, Kayyım Atamaları Konusunda Kesin Taahhüt Alınamadı"
Tarih: 18-03-2024 09:14:00WELG | Rûdaw TV'ye yaptığı açıklamada, Türk, bazı AK Partili isimlerle gerçekleştirilen görüşmelerin ardından kayyım atamaları konusunda somut bir adım atılmadığını ifade etti. "AKP'nin bu politikayla yoluna devam edemeyeceğini düşünüyoruz, her geçen gün kaybettiklerini görüyoruz." diyen Türk, Kürt halkına yönelik düşmanlıkla sürdürülen siyasetin değişmesi gerektiğini vurguladı.
Özellikle yerel seçimlerde yaşanan süreci de değerlendiren Türk, Leyla Zana ve Başak Demirtaş'ın adaylık süreçlerine de açıklık getirdi. Türk, "Zana'yı İstanbul'dan veya Şanlıurfa aday göstermek istedik ancak kendisi kabul etmedi. Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığını destekledim ancak partinin farklı bir tercihi oldu." şeklinde konuştu.
Geçmişte yaşanan kayyım atamalarının olumsuz etkilerine vurgu yapan Türk, belediyelerin kayyımların yönetiminde halk için hiçbir şey yapmadığını belirterek, yeni bir siyaset anlayışının gerekli olduğunu dile getirdi.
Türk, Kürt sorununun çözümüne dair umutlarını ve diyalog vurgusunu sürdürerek, Türkiye'nin demokrasi ve ekonomik kalkınma yolunda Kürt halkıyla barış içinde bir gelecek inşa etmesi gerektiğini altını çizdi.
@welgmedya.com




























