Afrin Operasyonu Eleştirisi Nedeniyle Yargılanan Kemal Bülbül, Beraat Etti
Tarih: 29-11-2023 15:48:16 Güncelleme: 29-11-2023 16:04:16WELG | 15 Kasım tarihinde başlayan yargılama süreci, bugün ikinci kez devam etti. 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) yöneticileri, HEDEP ve CHP'li milletvekilleri ile sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de destek verdi.
Duruşmada söz alan Bülbül, savunmasında "Suç sayılan durum bir düşünce ifadesidir" diyerek şunları kaydetti: "Ben burada yurt barışını, halkların eşit ve özgür yaşamasını, Afrin'de ve Türkiye'de kan dökülmesin diye dile getirdim. Kürt, Alevi ve sosyalist olduğumu belirttim. Suriye'de IŞİD zihniyetiyle katliamlar yapıldığını göz önünde bulundurarak Kerbela'yı referans gösterdim. Asla bir halkı kin ve nefrete teşvik yok. Berkin Elvan, Metin Göktepe ve Hrant Dink ile ilgili yönlendirilen suçlamaları da kabul etmiyorum. 'Halkı karşı karşıya getirmek' diye bir şey yok. Söylemim fiili bir eyleme çağrı da değildir. Sadece savaş karşıtlığı. Yargılanacak bir kimse varsa iddianameyi oluşturan savcıdır."
Bülbül'ün avukatları da savunmalarında, paylaşımdaki ifadelerin IŞİD'e karşı olduğunu vurgulayarak, Türkiye veya TSK'yi hedef almadığını belirtti. Ayrıca, iddianamenin kötü niyetli olduğunu ve müvekkillerinin suç işlemediğini vurguladı.
Mahkeme heyeti, oy birliği ile Kemal Bülbül'ün beraatına karar verdi. Bu karar, Bülbül'ün operasyona yönelik eleştirileri sebebiyle yargılandığı davada beraat ettiği şeklindeydi.
@welgmedya.com
































