ABD Başkanı Biden'den Ukrayna'ya beklenmedik ziyaret

 Tarih: 20-02-2023 16:29:45
ABD Başkanı Biden'den Ukrayna'ya beklenmedik ziyaret
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Biden, işgalin yıl dönümüne günler kala düzenlediği ziyarette Ukrayna'ya yönelik yeni bir askeri yardım paketi açıkladı.

WELG | ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yıl dönümüne birkaç gün kala gerçekleşen ziyaret, önceden kamuoyuna duyurulmamıştı.

Biden, sürpriz Kiev ziyaretinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Biden, Mariinskiy Sarayı'ndaki görüşmede ABD'nin Ukrayna'ya 500 milyon dolarlık bir askeri yardımda daha bulunacağını açıkladı. Biden, paketin ayrıntılarının kamuoyuna yarın duyurulacağını ve ABD'nin Ukrayna'nın elindeki Yüksek Hareketli Top Roket Sistemleri için daha fazla mühimmat sağlayacağını söyledi.

"Demokrasi direniyor"

ABD Başkanı "Bir yıl geçti, Kiev direniyor. Ukrayna direniyor. Demokrasi direniyor" ifadelerini kullandı. Biden, ABD'nin sonuna kadar Ukrayna'nın yanınca olacağını sözlerine ekledi.

Zelenskiy ise ABD Başkanı'nın ziyaretiyle ilgili olarak Telegram'da paylaştığı mesajda, "Joseph Biden, Kiev'e hoş geldiniz! Ziyaretiniz, tüm Ukraynalılara yönelik desteğin son derece önemli bir göstergesi" dedi.

@welgmedya.com

  Bu haber 1060 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: Welg medya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım