77 kişinin katili Breivik’in şartlı tahliye talebi reddedildi

 Tarih: 02-02-2022 07:21:09
77 kişinin katili Breivik’in şartlı tahliye talebi reddedildi
Norveç’te 2011'de çoğu çocuk 77 kişiyi öldürdüğü için 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Anders Behring Breivik’in şartlı tahliye talebi reddedildi. Mahkeme, hükümlünün 'şiddet riskinin ilk günkü gibi gerçek ve önemli' olduğuna karar verdi.

WELG - Norveç'te Haziran 2011'de 77 kişiyi öldürmekten 21 yıl hapis cezası alan Anders Behring Breivik, hapiste 10 yılı tamamlamasının ardından şartlı tahliye talebiyle mahkemeye başvurdu. Duruşmalarda savcılık makamı ve bilirkişi Breivik'in toplum için hala tehlikeli bir kişi olduğu yönünde ifadede bulundu.

Bilirkişi psikiyatr Randi Rosenqvist, mahkemenin ilk gününde salona Nazi selamı vererek giren Breivik’in halen toplum için tehlikeli olduğu görüşünü paylaştı. Savcılık da aynı yönde görüş belirtti.

Davanın görüldüğü Telemark bölge mahkemesi de savcılık ve bilirkişi ile aynı yönde oybirliğiyle karar vererek, hükümlünün şartlı tahliye talebini geri çevirdi. Norveç'te en uzun hapis cezası olan 21 yıla mahkum olan Breivik'in 10 yılın ardından şartlı tahliye başvurusu yapma hakkı bulunuyor. Breivik, reddedilmesi halinde bu başvuruyu her yıl tekrarlayabilir.

@welgmedya.com

 

  Bu haber 1018 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welg medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım