14 Şubat Hava Durumu: 13 İl için Sarı Kodlu Uyarı! Yağışlar Kuvvetleniyor
Tarih: 14-02-2024 09:09:31WELG | Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz genelinde ile Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtiliyor. Ancak Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari çevrelerinde ise yoğun kar şeklinde yağışlar görüleceği öngörülüyor. Bu bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
Ülke genelinde hava sıcaklığının 3-6 derece azalacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli olacak olup, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Kıyı Ege'de kuzeyli, Güneydoğu Anadolu'da ise güneyli yönlerden kuvvetli esmesi beklenmektedir.
Sarı kodlu uyarının yapıldığı iller arasında Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Antep, Hakkari, Malatya, Maraş, Mardin, Tunceli, Urfa, Batman ve Şırnak bulunmaktadır. Özellikle bu illerde yerel kuvvetli yağışlar meydana gelebilir ve sel su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kar yağışı alan yerlerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.
Ayrıca, yaşanabilecek kuvvetli rüzgarlar nedeniyle Kıyı Ege'de kuzeyli, Güneydoğu Anadolu'da ise güneyli yönlerden kuvvetli esmesi beklenmektedir. Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Bölgesel olarak hava durumu tahminlerine bakıldığında, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülürken, yağışların çeşitli bölgelerde farklılık göstereceği belirtiliyor.
@welgmedya.com
































